Hogyan szerzett egy bezárt szálloda több mint 1000 új hírlevél feliratkozót néhány hét alatt?

Blog
HotelHood

Nemzetközi felmérések szerint a weboldal látogatók 98-99%-a foglalás nélkül lép ki az oldalról. Ennek a leggyakoribb oka, hogy sokan egyszerűen nem foglalási céllal érkeznek az oldalra, hanem csak tájékozódnak, vagy az árakat hasonlítják össze.

Ha most még nem is állnak készen a foglalásra, azt már tudjuk, hogy érdeklődnek a szálloda iránt, ezért fontos, hogy ezeket az érdeklődőket ne veszítsük el.

A cél az, hogy elsőkörben feliratkoztassuk őket a hírlevélre, így később, amikor már valóban nyitottak a foglalásra, közvetlenül elérhetjük őket az ajánlatainkkal.

Az Everguest és a Hotelhood együttműködésének keretében, ügyfelünknél, a Royal Club Hotelnél 1000 új feliratkozót sikerült szereznünk mindössze pár hét alatt.

A kihívás

Covid időszakról lévén szó, a Royal Club Hotel Visegrád, az összes többi szállodához hasonlóan, a hatósági korlátozások miatt a korábban megszokottnál alacsonyabb foglalási számokat tapasztalt.

Felismerve, hogy a weboldal konverziós arányát rajta kívül álló okok miatt nem tudja érdemben növelni, más célt tűzött ki magának az alacsony forgalmi időszakra:

1. Hírlevél feliratkozók gyűjtése
2. 10% kedvezményt biztosító Klubkártya regisztrációk növelése, amellyel közvetlen foglalásra ösztönözhetik az érdeklődőket a későbbiekben.

Megoldás

A HotelHood többek között arra is kész megoldásokat nyújt szállodáknak, hogy hogyan szerezzenek könnyen hírlevél feliratkozókat a weboldalukon keresztül.

Erre több eszköz is rendelkezésre áll, például:

● Hírlevél feliratkozás kiemelése
● Kedvezmények biztosítása
● Regisztrációhoz kötött árak
● Ingyenes ajándékok és termékminták
● Nyereményjátékok
● Interaktív játékok (szerencsekerék, kaparós sorsjegy).

Szerencsekerék kampány

A Royal Club Hotel Visegrád esetén az interaktív játékok közül a szerencsekerék játékra esett a választás.

A HotelHood szerencsekerék sablonjának segítségével szórakoztató és interaktív módon iratkoztathatjuk fel a vendégeket a hírlevélre. A látogatók az email címük megadásával lehetőséget kapnak, hogy megpörgessék a szerencsekereket és elnyerjék a felajánlott nyeremények egyikét.

Így nemcsak szórakoztató a pörgetés, de a nyeremény reményében különösen kecsegtető is.

A visegrádi szálloda esetén a nyerő mezőkben welcome drink, ingyenes masszázs, 1000 Ft kedvezmény, 5% kedvezmény, klubkártya kedvezmény és ingyen szállás várt a szerencsésekre.

Minden egyes mező kipörgetésének esélye a rendszeren belül manuálisan állítható.

Ezáltal szabályozható például az is, hogy minden egyes vendég legalább a legkisebb értékű nyereményt megkapja (pl.: a nagyobb nyereményt 5% eséllyel, a kisebbet 95% eséllyel), így még inkább pozitív élményként élje meg a feliratkozást.

A Royal Club Hotel Visegrád esetén is így lett beállítva a kampány. Egyetlen feliratkozó sem maradt nyeremény nélkül, a kampány céljuknak megfelelően minden feliratkozó megkapta a klubkártya kedvezményt. Ezzel is erősítve a 10% kedvezményért cserébe közvetlenül náluk foglalók arányát.

További kampánybeállítások

A szerencsekerék teljes képernyős (fullscreen) megjelenítésének köszönhetően elértük azt, hogy a látogatók biztosan találkozzanak a nyereményjátékkal, az alábbi megjelenítési kritériumok esetén:

1. Legalább 10 másodpercet aktívan eltöltöttek a weboldalon
2. Ha a rendszer azt észleli, hogy a látogató ki akar lépni az oldalról
3. A kampány desktop és mobil eszközről egyaránt elérhető volt

kampány gyakorisága úgy került beállításra, hogy maximum 3 alkalommal jelenjen meg ugyanannak a látogatónak, legalább 1 óra elteltével a két megjelenés között. Ezzel akadályozva meg azt, hogy a látogató zavarónak érezze a felugró popupot.

kampány A/B teszttel is kiegészült. Az “A” verzió esetén a bezárás gombra kattintva a játék továbbra is elérhető maradt az oldal jobb alsó sarkában elhelyezett, ajánló fülre kattintva. Ez az ún. minimalizált nézet:

A “B” verzió esetén a bezárással teljesen eltűnt az oldalról a szerencsekerék és nem is volt a továbbiakban újra megnyitható.

A két verzió közül az “A” teszt hozta a jobb átkattintási arányt, 14,64%-os konverziós rátával, míg a “B verzió 13,77%-ot ért el. Vagyis azok közül, akik elsőre becsukták ugyan a szerencsekereket, végül páran mégis újranyitották és megpörgették:

Eredmény

A kampány pár hete alatt a Covid időszak miatt lecsökkent weboldal forgalom ellenére sikerült a szállodának több mint 1000 új feliratkozót és egyben klubkártya kedvezményre jogosultat gyűjtenie.

A kampány összesen 7170 alkalommal jelent meg az oldalon, és ebből 1030 érdeklődő regisztrált, vagyis a konverziós arány átlagosan 14% felett alakult. Ez azt jelenti, hogy minden hetedik látogató, aki látta a szerencsekerék felugró ablakot, az részt vett a játékban és feliratkozott.

Ha téged is érdekel, hogyan tudnál új hírlevél feliratkozókat gyűjteni az oldaladon, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolódó
La Contessa Kastélyhotel: Átlagár duplázás kevesebb, mint 1 év alatt az Everguesttel
A Covid utáni újranyitás viszontagságai, a 2019-es számok “kergetése”, növekvő költségek és a válság kedvezőtlen körülményei. Ezekkel a tényekkel néztek…
What do your guests think of you?
And you, what do you think of your guests?Facts we never call by name. (The characters and examples are all…
Mit gondolnak rólad a vendégeid?
És Te, mit gondolsz a vendégeidről? Tények, amiket soha nem nevezünk nevén. (A szereplők és a példák fikción alapszanak, minden, ami…
Válságkezelési: amikor beindul a komment áradat "a füredi Réka-bálon"
Természetes, hogy nem esik jól, ha egy negatív véleményt kapunk… de ennyit?!  Szállodásként/vendéglátósként nem szabad félnünk az ilyen típusú értékelésektől.…