Így tartsd meg a vendégeket a járvány második hulláma alatt!

Reputation management
Gondos Kitti

A COVID19 járvány első hullámához hasonlóan a súlyosan érintett országok ismét szigorításokkal élnek a vírus megállítása érdekében. Ez igaz hazánkra is. Magyarországon a budapesti szállodák vergődése mellett a vidékiek kifejezetten jó nyarat és őszt zárnak. Azonban az emelkedő COVID19 esetszám miatt a magyar kormány jelentős szigorításokat rendelt el, ami alapján a szállodák csak üzleti célú vendégeket fogadhatnak. Azok a házak melyek vendégköre csak a szabadidős célcsoportokból kerültek ki bezárásra készülhetnek.

Azonban a zárás időszaka nem csak a vendégek hiányát jelenti. A felszabaduló idő és erőforrás lehetővé teszi a lehetőségek szerinti fejlesztéseket, valamint a kommunikáció és ahhoz kapcsolódóan a reputációt erősítését. A következő pontokban a vendég kapcsolatok ápolására szolgálunk megoldásokkal.

Reagáljunk a járvánnyal kapcsolatos véleményekre is

A vendégek bizalmának és biztonságérzetének növeléséhez a szállodának a pandémia alatt az összes érzékeny véleménnyel érdemes foglalkoznia. A vendégvisszajelzésekre fordított kiemelt figyelem megerősíti a vendégeket a szálloda felkészültségéről. Még a negatív kommentekre adott szakmailag felkészült válasz is erősíti a biztonságérzetet, hiszen az olvasó szemében a szálloda partnerként lép fel a vendégpanaszok kezelésére. Így nem hagyjuk magára a vendéget, folyamatosan biztosítjuk arról, hogy jelen vagyunk. Ezúton egy pozitív képet alakítunk ki a szállodáról a leendő vendégekben és erősítjük a már meglévő kapcsolatot.


Nézzünk vissza

Bár a vendégek elvárásai változtak a járvány időszakában, a korábbi visszajelzések segítenek az erősségek és gyengeségek azonosításában. Amennyiben a szálloda keretei engedik érdemes egy-egy problémás, vagy akár jól működő területet is fejleszteni, legyen szó a wifiről, vagy a szellőztető rendszerről.

Amennyiben bezárásra kényszerül a ház, a lehetőségekhez képest érdemes olyan komolyabb átalakításokat is megfontolni, amiket a vendégek jelenléte mellett lehetetlen kivitelezni.
Az Everguest adatvezérelt reputációs szolgáltatása segít Önnek a szálloda vendég véleményeinek analízisében. Kérdezze szakértőnket!

Előtérben a KPI-k

A KPI (A KPI az angol Key Performance Indicator kifejezés rövidítése, ami fő teljesítménymutatót jelent. Azaz egy wellness szállodának egyik fő KPI-je a wellness.) riport segítségével a szálloda folyamatosan figyelheti a fő teljesítménymutatóit. A fokozottan stresszes időszak jó alkalom arra, hogy megtudjuk hogyan teljesítenek azok a kulcsfontosságú területeket, amelyek leginkább befolyásolják a szálloda hírnevét. Az említés alapú vendégvélemények mély vizsgálata segít valós képet kapni az érintett szekcióról és a hiányosságok kiküszöbölésében.

Büszkén mutassuk meg erőfeszítéseinket

A járvány időszakában kiemelten fontos területté vált a tisztaság és higiénia. A szálloda intézkedései ezen területek fejlesztésében megtérülnek a vendégek elégedettségét illetően. Ebben az érzékeny időszakban ezen erőfeszítések kommunikációja megerősíti a vendégekben, hogy a szálloda már alkalmazkodott az új normákhoz.

Az Everguest adatvezérelt marketing szolgáltatása segít Önnek a szálloda kommunikációs stratégiájának felépítésében.. Kérdezze szakértőnket!

El kell érni a vendégeket

A stresszes időszakban a vendégek igénylik a szálloda részéről a megnyugtató felkészültséget. Az új kihívások új, szálloda és vendég közötti (érintés nélküli) kommunikációt igényelnek. A szállodának érdemes felülvizsgálni kommunikációs csatornáit, újakat nyítni a vendégek eléréséhez. A vendégpanaszok és kérdések kezelésére akár új helyszíni integrációk használatával, valamint nyitott, stabil kapcsolattartással készülhet a menedzsment.

Kapcsolódó
What do your guests think of you?
And you, what do you think of your guests?Facts we never call by name. (The characters and examples are all…
Válságkezelési: amikor beindul a komment áradat "a füredi Réka-bálon"
Természetes, hogy nem esik jól, ha egy negatív véleményt kapunk… de ennyit?!  Szállodásként/vendéglátósként nem szabad félnünk az ilyen típusú értékelésektől.…
Sentiment analízis és hangulattérkép - Hova vezet a professzionális reputáció menedzsment?
Minden szálloda legfőbb célja, hogy vendéget nyerjen magának. Kritikus jelentősége van annak, hogy megértsük azt, hogy a vendégértékelések hogyan befolyásolják…
Kegyetlenül őszinte válasz a vendégvéleményekre: tényleg zseniális lenne?
A minap szembejött velem egy cikk, miszerint egy étterem elkezdett válaszolni a negatív vendégvéleményekre, annyira őszintén, hogy az már zseniális…