La Contessa Kastélyhotel: Átlagár duplázás kevesebb, mint 1 év alatt az Everguesttel

Online marketing
Turnai Bálint

A Covid utáni újranyitás viszontagságai, a 2019-es számok “kergetése”, növekvő költségek és a válság kedvezőtlen körülményei. Ezekkel a tényekkel néztek szembe a szilvásváradi kastélyszálló tulajdonosai és vezetői, valamint az Everguest szakemberei, amikor 2021 nyarán megkezdték az együttműködést. Az eredmények most már magukért beszélnek.

„Az Everguest revenue csapatával 2021 nyarán, a marketing csapattal pedig 2022 elején kezdtünk el együtt dolgozni. Az együttműködésünk és a közös munka egy szoros kooperáción alapszik, melynek köszönhetően az Everguest a kérésünknek megfelelően egy letisztult, konzisztens social media megjelenést tervezett és kölcsönzött a szállodának. A kampányainkat újragondolták és új alapokra helyezték, a revenue csapattal napi szinten egyeztetve és együttműködve pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy a szálloda minél több bevételt realizálhasson. Ennek a szoros kapocsnak az eredményét pedig már mi is megtapasztalhattuk, a bevételeink a bezárások, a koronavírus előtti időszakot is túlszárnyalják. Az együttműködésünk első három hónapjában átlagosan 200%-kal nőtt a direkt foglalásokból származó bevétel. Összességében mentalitásban, hozzáállásban, együttműködésben és kreativitásban egy remek szakértői csapattal dolgozhatunk most együtt.” – mondta el Róta Tamásné, a kastélyszálló tulajdonosa.

Az együttműködés egy átfogó audittal kezdődött, melynek során a revenue management csapat számos hatékonyság növelő javaslatot fogalmazott meg. Ennek keretében többek között újrastrukturálták a szobatípusokat felszereltség, méret és jelleg szerint, melynek köszönhetően nemcsak felárakat voltak hajlandóak a vendégek fizetni a szobákért, de a korábbi vendégpanaszok is megszűntek. Dinamikus, kereslet-vezérelt árazást vezettek be a szállodában, mely folyamatosan illeszkedik a versenytársak árazásához is, így biztosítva a lehető legmagasabb bevétel elérését. Fokozottan figyelnek az árparitás mindenkori fenntartására, így a közvetítő oldalakon már nem találhatóak kedvezőbb árak a saját weboldalnál.

Az Everguest és a kastélyszálló közös célja volt a magasabbra pozícionálás a piacon, melyhez a szolgáltatásfejlesztés, a pozitív vendégértékelések és a stratégiában tervezett marketingkommunikáció mind közösen járult hozzá.

Emellett tulajdonosi elvárás volt az átlagár növelése, ezáltal meghatározásra került egy a korábbi éveknél magasabb kiinduló ár, melyek a dinamikus árazásnak köszönhetően folyamatosan növelni tudnak az Everguest szakemberei.

Az együttműködésnek, valamint a revenue és a marketing csapat szoros kooperációjának köszönhetően a La Contessa Kastélyhotelben közel duplájára, 96%-kal nőtt az átlagár kevesebb mint 1 év alatt, 2022 első negyedévében pedig 200%-kal gyarapodott a direkt foglalásokból származó bevétel.

Az Everguest 2021-ben 1 milliárd forint bevételnövekményt ért el kiemelt partnereinél, melyből 600 millió forint direkt csatornákon érkezett.

A részletes eredmények itt megtekinthetőek!

Kapcsolódó
Miért fontos a weboldal UX a szállodaiparban?
Gyere nyár! Elérkezett az idő, 2021 nyara, amikor a szállodák egy év után ismét nyithatják a kapukat. Az idő szűkösebb…