Maximalizáljuk bevételedet!

A dinamikus árazás segítségével a lehető legmagasabb átlagár elérésére fókuszálunk.

Ajánlatkérés

Egy szálloda sem működhet megfelelően és elég hatékonyan stratégiában tervezett revenue menedzsment nélkül!

A revenue menedzsment segítségével képesek vagyunk a megfelelő szobatípust a legalkalmasabb pillanatban, a lehető legjobb áron a megfelelő vendégnek eladni úgy, hogy költséghatékonyságot figyelembe véve választjuk értékesítési csatornáinkat.

A maximális hatékonysággal működő hozammenedzsmentnek hatalmas jelentősége van egy szálloda működésében, hiszen korlátozott számú a rendelkezésre álló szobamennyiség, ugyanakkor állandó költségeket és változó keresleti szinteket is tudni kell kezelni. Ennek megfelelően kiemelten fontos, hogy megfelelő árképzési stratégiát alkalmazzunk a revenue menedzsment segítségével, mialatt mind a piaci keresleti, mind pedig a kínálati tényezőket megvizsgáljuk és folyamatosan figyelemmel kísérjük.

Elsődleges eszközünk, hogy az év 365 napján a várható piaci keresletet az adott pillanatban, a versenytársak áraihoz képest megfelelően pozicionált áron szólítsuk meg.

A legfontosabb elemek

Szegmentáció keresleti csoportok és értékesítési csatornák szerint

A leendő vendégek motivációja egy utazás előtt nagyon különböző. Vannak, akik csak saját maguknak foglalnak, vannak, akik egy csoport nevében, és persze különbséget kell tennünk például az üzleti és szabadidős utazások között is. A szállodai szakemberek számára az jelenti a fő kihívást, hogy minden utazó igényének meg tudjanak felelni, bármelyik értékesítési csatornán is “találják szemben magukat” a vendéggel.

Előrejelzések

A várható kereslet előrejelzése lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítani tudjuk az igényeket, valamint felépíthessük a várható kihasználtságon alapuló stratégiánkat. Az előrejelzés egyszerű lépésekből áll, azonban a vezetésnek pontosan tudnia kell a teljesítménycéljait mind a kihasználtság, mind a bevétel szempontjából.

Konkurencia elemzése

A szálloda saját adatainak összegyűjtése és elemzése mellett a versenytársak tevékenységét is szem előtt kell tartanunk ahhoz, hogy hozzájuk képest a különböző keresletű időszakokban megfelelően pozícionálni tudjuk magunkat. Mindenek előtt be kell azonosítanunk azokat a szállodákat, amelyek hasonló szolgáltatásokat nyújtanak, ugyanabban a szegmensben működnek és megközelítőleg azonos árakat kínálnak, mint mi, vagyis akik a legközvetlenebb versenytársainknak tekinthetőek. Fontos, hogy a versenytársainkat és saját magunk pozicionálásánál ne csak árat, hanem értéket is vizsgáljunk, hiszen tudjuk, hogy a vendég / ügyfél végeredményben ár-érték arányról hoz döntést.

Eseménynaptár

Érdemes szem előtt tartanunk és kiemelten kezelnünk a régió és a szálloda környéke szempontjából fontos eseményeket, melyeket nagy érdeklődés kísérhet az érkező vendégek részéről. A legfontosabb ebben az esetben annak megértése, hogy ezek a közelgő események hogyan befolyásolják a piacot és ennek megfelelően mi hogy tudjuk alakítani az árazásunkat.

Összhangban az értékesítéssel és a marketinggel

A leghatékonyabb működés érdekében a bevételkezelési stratégiának kéz a kézben kell járnia az értékesítési- és marketing stratégiával. Ennek a három területnek az együttesét felhasználva, a szinergiákat ismerve alkothatjuk meg a tökéletes ügyfélszerzési szisztémánkat.

Mit ajánl az Everguest?

a napi árazás dinamikus kezelését channel manager-en keresztül 365 napra előrevetítve

a piac folyamatos figyelemmel kísérését és annak változásaira való reagálást az árazásban

PACE-analízist havi 2 alkalommal (piaci szegmensek és értékesítési csatornák alapján előrejelzések)

részletes bevétel terv készítést a vendégforgalomra vonatkozó előrejelzések alapján

értékesítési stratégia átadását a legmagasabb elérhető profit érdekében

a szálloda weboldalának folyamatos figyelését és javaslat tételeket a fejlesztésekkel kapcsolatban

marketing csapattal való kapcsolattartást az optimális bevétel-marketing költség arány elérésének érdekében

Kérd ajánlatunkat!

Személyre szabott ajánlatot küldünk minden esetben!


Vedd fel velünk a kapcsolatot!