Tudjuk, mi kell a vendégeknek!

Reputáció menedzsment, revenue menedzsment, online marketing.
Törődünk veled és vendégeiddel!

Rólunk

A legújabb vendéglátóipari, szállodai trendek és a folyamatosan megújuló online lehetőségek ismerete és kiaknázása nélkül manapság egy szálloda sem lehet igazán sikeres! Turisztikai startup-ként rendelkezünk azzal a tudással és tapasztalattal, amely lehetővé teszi, hogy elérjétek üzleti céljaitokat!

Az EverGuest lelke egy fiatal, lendületes csapat. Vendéglátásban szerzett tapasztalatainkat modern marketing- és vendégorientált szemlélettel ötvöztük, így Magyarországon egyedülálló szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleink számára vendégkommunikáció, yield- és revenue menedzsment, valamint online marketing területen.

Csapatunk válogatott szakemberekből áll, akik testközelből ismerik a szállodaipart, hiszen sokáig szállodáknál vezető értékesítői vagy éppen revenue menedzseri és vendégkommunikációs feladatokat láttak el. PPC menedzsereink szállodai kampányokon “edződtek”, UX/UI tervezőnk jelentős releváns szállodai referenciával rendelkezeik.

A csapat

Belán Miklós
CEO

Gyenes Ákos
Revenue Management Üzletág igazgató

Kovács Noémi
Revenue manager

Misóka Laura
Chief Executive Assistant

Koczka Máté
PR manager

Barnác Tamás
UX design / Art direction

Turnai Bálint
Marketing Manager

Egyed Bernadett
CFO

Gondos Kitti
Reputation Manager

Nagy Róza
Revenue Manager Assistant

Bartos Dániel
Software Engineer

Hitvallásunk

Hitvallásunk, hogy egy vendég nemcsak akkor és addig vendég, amíg a szállodában tartózkodik, hanem az utazási vágy felébredésétől az utazás utáni visszajelzésig figyelmet és odafigyelést igényel. Ezt a gondolkodásunkat szeretnénk minden ügyfelünknél meghonosítani, valamint a szállásválasztási folyamat három döntő tényezőjét – a vendégvéleményeket, az árat és a megjelenést – szem előtt tartva, a három terület szinergiáit ismerve és kihasználva náluk bevételnövekedést, erős online reputációt és vendégorientáltabb megközelítést elérni.

Miért mi?

Az EverGuest csapata átvállalja tőled online reputációtok menedzselését, a beérkezett vendégvélemények teljeskörű kezelését akár 10 nyelven, a napi átlagár és foglaltság dinamikus kezelését, valamint online marketing kampányaitok optimalizálását!
Nekünk minden vendég számít!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!